V tretjem kongresnem okrožju v Arkansasu se je boj za vstop v kongres zaostril v nedeljo, ko je vodja kampanje demokratičnega kandidata Kena Adena doma našel družinsko mačko mrtvo, na truplu pa napisano besedo "liberalen".

Mačko našel petletni sin

Sodeč po poročilu, ki ga je v javnost poslala Adenova kampanja, so mačko družine Burris ubili na brutalen način, na njeno truplo izpisali besedo "liberalen", žival pa pustili pred vhodnimi vrati družinske hiše. Burris je za The Huffington Post povedal, da je družinskega ljubljenčka našel njegov petletni sin, ko so se vračali iz cerkve.

Burris je že vstopil v stik z ameriško zvezno agencijo FBI, pri preiskavi pa sodeluje tudi lokalna policija. Zaenkrat oblasti še ne vedo, če je uboj mačke mišljen kot grožnja, so pa v zapisnik zapisali, da je Burris vodja Adenove kampanje. "Popolnoma sem prepričan,“ je za The Huffington Post Burris zatrdil, da je bila to zagotovo grožnja. "Vedno je šlo na nož, a nikoli še ni bilo osebno, kot sedaj.“

Aden, sicer vojni veteran, ki se je boril v Iraku, je v izjavi za javnost zapisal: "Uboj otrokovega ljubljenčka je brezvestno dejanje. Kot nekdanji vojak sem videl najbolje in najslabše od človečnosti. Kdorkoli je to storil, spada v drugo skupino."

Brutalen napad na mačko pod vsemi standardi dostojnosti

Dodal je, da nihče v njegovi kampanji ne verjame, da bi bil republikanski kandidat Steve Womack ali kdorkoli od njegovih sodelavcev vpleten v incident, vodja Womackove kampanje pa je uboj mačka ostro obsodil. "Misel, da bi nekdo brutalno napadel žival, da bi s tem ustvaril politično izjavo, je pod vsemi standardi dostojnosti,“ je dejal za isti časnik.

"Oseba ali več njih, ki so dogovorne za to dejanje, morajo iti pred roko pravice. V politični diskusiji tukaj ne sme biti nikakršne tolerance do ljudi, ki se obnašajo na takšen način,“ je dodal Womackov predstavnik.