Tožilec Matej Peterca je v obtožbi zapisal, da je Čerin petkrat streljal na Bajramija, ki je umrl zaradi hudih poškodb možganov. Moril naj bi zaradi dogajanja v zvezi s hišo v Štepanjskem naselju, v kateri sta živela obtoženčeva starša. Zaradi neplačevanja posojila mu jo je zarubil Publicum, od slednjega pa jo je odkupil Bajrami. Ta naj bi obtoženemu obljubil, da jo bo lahko odkupil nazaj, usodnega jutra pa nenadoma postavil ultimat, da se morata starša čim prej izseliti. To naj bi bilo za Čerina preveč in pritisnil je na sprožilec.

Obtoženčeva mati je pričala, da so Bajramiju za odkup hiše plačali že lep kupček denarja. Kljub temu je imela slab občutek, da obljube, da bosta z možem lahko ostala tam, ne bo držal. Za Primoža je rekla, da je bil v tistem času zelo prizadet. Enkrat ji je celo omenil, da si bo kaj naredil, ker ju hočejo izseliti. "Mislim, da je preživljal marsikaj... Trpel je, a mi o tem ni govoril, ker pomagati mu tako in tako ne bi mogla. Je pa obljubljal, da bo rešil to hišo in da bo najina," je jokala.

Po Bajramijevi smrti sta jo njegova nekdanja partnerica in hčerka zmerjali z morilko. "Bilo je grozno, zelo me je bilo strah. Še vedno se počuti zelo ogroženo tudi sinova prva partnerica. Strašno se boji krvnega maščevanja, skrbi jo za otroka," je razložila priča, ki z možem zdaj živi v majhnem stanovanju v Ljubljani: "Ostala sva brez vsega premoženja, čeprav nisva bila nič kriva."

V pogodbi je kot lastnik hiše v Štepanjskem naselju sicer naveden Bajramijev oče. On trdi, da jo je plačal z lastnim denarjem in da zdaj tam tudi živi. Bajramijeva partnerica Tina L. je včeraj to odločno zanikala: kupnino je poravnal Bajrami, v hiši pa zdaj stanuje njegov brat z družino. Glede lastništva hiše je Bajramija pred smrtjo spraševala tudi Čerinova mati. Odgovoril je, da je hišo napisal na očeta, ker je "star, neumen in nepismen".

Tina L. je pojasnila, da se je Bajrami ukvarjal s posojanjem denarja za obresti, o njihovi višini pa ga ni spraševala (nekatere priče govorijo tudi o desetih odstotkih na mesec). Septembra predlani ji je dejal, da mu je Čerin dolžan okoli 800.000 evrov - v nepremičninah in gotovini. S čim se je ukvarjal pokojni, so vprašali tudi Andreja D., za katerega obramba sumi, da je bil Bajramijev izterjevalec. Rekel je, da z gradbeništvom, nepremičninami in podobnim. Na vprašanje, zakaj je Bajrami nanj napisal svojega audija 8 in avtodom, pa ni hotel odgovoriti rekoč, da bi se lahko spravil v kazenski pregon. Enako je odgovoril tudi na vprašanje, če se je Čerina kdaj fizično lotil. Sicer naj bi bil obtoženi dolžan tudi njemu - menda še vedno 15.000 evrov, nerešene posle pa naj bi imela tudi v zvezi z nekim avtomobilom.