Včeraj zvečer se je v Birčni vasi pripetila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen 41-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Uršnih sel proti Novemu mestu. V ovinku je na mokrem in spolzkem vozišču zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v vozilo 24-letne voznice. Po poročanju portala zurnal24 so oba udeleženca v nesreči odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za lažje poškodbe. Na udeleženih vozilih je nastalo za okoli pet tisoč evrov škode.

So pa ugotovili tudi, da ima voznik v litru izdihanega zraka 0,64 miligrama alkohola. Odrejen in opravljen je bil tudi strokovni pregled. Povzročitelj prometne nesreče je policist, zaposlen na Policijski upravi Novo mesto, prometno nesrečo pa je povzročil med delovnim časom in s službenim vozilom policije, poroča Žurnal.

Zoper voznika bo uveden postopek pri pristojnem prekrškovnem organu, vodstvo pa bo zoper delavca uvedlo ustrezne ukrepe zaradi kršitve delovnopravne zakonodaje, so sporočili s Policijske postaje Novo mesto.