Na cesti Mislinja - Gornji Dolič se zaradi snega promet občasno popolnoma ustavi. Voznikom zato svetujejo strpno vožnjo, pa tudi obvoz po lokalnih cestah, so še sporočili s Prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Na Policijski upravi Celje podatkov o morebitnih težavah na koroških cestah zaradi sneženja nimajo. Sneg je pobelil posamezna območja Koroške, zimske službe pa so glede na vremensko napoved na terenu že od jutra.

Kot je STA povedal vodja vzdrževalne baze podjetja VOC Celje v Otiškem Vrhu Aleksander Celan, so zaradi hladnega cestišča in nevarnosti nastanka poledice že zjutraj opravili preventivne posipe na vseh izpostavljenih cestah, med drugim na mislinjskem klancu in v Dravski dolini, ob sneženju pa so še dodatno posipavali.

Mislinjski klanec je tako po njegovih besedah bil že dvakrat posipan, razmere bodo še naprej spremljali, glede na trenutno podatke, ki jih ima Celan, pa so vse ceste na Koroškem prevozne.

Rumeni alarm

Zahodni veter se bo obrnil proti severozahodu in bo do večera ponehal. Meteoalarm je izdal rumeni alarm za vse pokrajine, razen Primorske. Močan veter je v četrtek zvečer ponekod po državi povzročal nevšečnosti, največ težav so zabeležili v Cerknici, Trbovljah in Celju. V Cerknici je močan veter poškodoval strehe na osmih stanovanjskih hišah in štirih gospodarskih poslopjih ter povzročil materialno škodo na osebnem vozilu.

V občini Trbovlje je veter odkril streho stanovanjske hiše, v Črnem Vrhu pa je podrl drevo, ki je padlo na streho hiše in osebno vozilo. Tudi v občini Laško je veter razkril streho na gospodarskem poslopju in v Slovenskih Konjicah v ulici Antona Janše podrl drevo.