Miloševič je bil med osamosvojitveno vojno poveljnik Teritorialne obrambe za Vzhodno štajersko pokrajino. Na sodišče je prinesel obsežno dokumentacijo, ki jo je dobil v Varaždinu, čudil pa se je, ker so ga poklicali šele po 20 letih. Doslej so po njegovem o tej zadevi pričali tudi zgolj ljudje, ki niso bili zraven in niso imeli podatkov o dogodkih v letu 1991.

Ko se je oktobra lani Miloševič v Beogradu srečal s Trifunovićem, mu je ta povedal, da Popov na zvonik gornjeradgonske cerkve in civiliste ni streljal na njegov ukaz. Vsi pa vedo, da je bil v zvoniku izvidnik ali ostrostrelec, je povedal Miloševič. Po njegovem naj bi se Popov branil ter s streljanjem odgovoril na napad Teritorialne obrambe, ne verjame pa, da bi mu kdo ukazal, naj strelja in je torej "delal na lastno roko".

"Pri tem, da je Gornja Radgona gorela, pa je šlo za objestnost, maščevanje," je dejal Miloševič in potrdil, da so vojaki JLA ob vračanju iz Gornje Radgone odpeljali ukradeno blago, tudi televizorje, radie in ure. Miloševič pa meni, da Trifunović ni ravnal v nasprotju s pravili mednarodnega prava, saj je izdal ukaz, naj pazijo na civilno prebivalstvo.

Trifunoviću in Popovu sodijo v odsotnosti, v preiskavi pa sta povedala, da sta le izpolnjevala ukaze takratnega Izvršnega sveta SFRJ in vrha JLA. Sojenje se bo nadaljevalo 23. februarja, ko bo zaslišan generalmajor Alan Geder.