64-letni Salvatore Da Salvo in njegova 69-letna žena Antonia Azzolini sta samomor storila pred enim tednom, ko sta zaradi krize ostala brez službe in strehe nad glavo. Ter brez dostojanstva, je še dodal Business Insider.

Svojo odločitev sta obrazložila v pismu, ki sta ga medijem poslala pred šestimi meseci. V njem sta "zadnje slovo" posvetila brezčutnemu nekdanjemu premierju. Samo teden dni pred samomorom sta medijem poslala še eno pismo, v katerem sta Berlusconiju sporočila, da mu bosta pokazala, na kakšen način umirajo osebe, ki se jim gabi licemerstvo in okrutnost politikov.

45 let poročena zakonca sta sedem let iskala zaposlitev, nihče izmed vodilnih pa ni odgovoril na številna pisma, ki sta jih poslala, da bi opozorila na svoje stanje. Par je živel z nekaj več kot 400 evri na mesec, vsak v svoji sobi v nizkocenovnih hostlih. Svoji življenji sta končala tako, da sta najela sobo v hotelu s tremi zvezdicami in popila večjo količino uspaval.

Antonia Azzolini je umrla v sobi, s pogledom na morje. Salvatore Da Salvo, ki kljub veliki količini uspaval ni umrl nemudoma, se je sprehodil do plaže in se vrgel v morje. Njegovo truplo je našel lokalni ribič.