Jasmin Zdionica, 20 letni fant iz Slovenije, naj bi 18. januarja 2010 s kepo betona napadel prostitutko Trudi Colman. Med napadom naj bi bil oblečen v črno majico z lobanjo in kostmi, piše britanski spletni portal ThisIsPlymouth.co.uk.

Colmanova je poroti, ki jo sestavlja sedem moških in pet žensk, pojasnila, da je v rdeči četrti opravljala svoje delo, ko je zagledala moškega, Jasmina Zdionico, ki ga je pred tem videla že dvakrat. Po dveh urah hoje po ulici je stopil do nje in odpeljala ga je v mirnejši del ulice.

Sodišču je moškega opisala kot temnolasega, v zgodnjih dvajsetih letih, z evropskim, a ne nemškim ali francoskim, naglasom. Oblečen naj bi bil v črno majico in kavbojke. Ko sta hodila po ulici, naj bi ji skušal seči pod krilo, kar pa jo je močno razjezilo, ker ji še ni plačal. Po tem naj bi nadaljevala s hojo po ulici, ko je začutila močan udarec v glavo.

43-letna prostitutka je poudarila: "Obrnila sem se proti njemu in položila svoje dlani na obraz, da bi ga zaščitila, medtem ko me je znova in znova tepel. Brcala sem z nogami in klicala na pomoč.“

Obtoženi vse navedbe Colmanove zanika. Zdionica govori v bosanščini in ima med sojenjem prevajalca. V Veliko Britanijo naj bi prišel pred tremi leti in je do dogodka delal v kuhinji. Sojenje pa v tem trenutku še ni končano.