Litijski policisti so v ponedeljek prijeli 21-letnika iz okolice Litije, osumljenega kaznivega dejanja s področja proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Med hišno preiskavo so odkrili prostor, ki je bil posebej prirejen za gojenje prepovedane droge konoplje. Policisti so 21-letniku zasegli okoli 100 sadik konoplje ter pripomočke za gojenje rastlin, kot so ventilatorji, transformatorji, luči in grelci. Med postopkom so policisti zasegli tudi več nabojev različnega kalibra in puško v lasti 31-letnega Ljubljančana.

Policisti bodo zoper 21-letnika na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo, prav tako pa zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivom tudi zoper 31-letnega Ljubljančana.

Policisti specializirane enote za nadzor državne meje Generalne policijske uprave pa so 11. januarja na avtomobilski cesti Ljubljana-Celje v Blagovici ustavili 30-letnega Kranjčana in mu zasegli okoli 200 gramov kokaina. Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana so v njegovem stanovanju v Ljubljani, kjer stanuje, med hišno preiskavo zasegli okoli 500 gramov kokaina in 3500 gramov konoplje ter okoli 70.000 evrov gotovine.

Moškega so zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje oz. prometa s prepovedanimi drogami privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njega odredil pripor.