Na Predarlskem v Avstriji je smučarski kraj Gargellen, potem ko je zapadel več kot meter novega snega, znova ostal odrezan od sveta. Zaradi nevarnosti plazov je namreč zaprta cesta, tako pa bo ostalo vsaj do ponedeljka zjutraj.

Že v soboto zjutraj so bili kraji Gargellen, pa tudi Stuben, Zürs, Lech in Warth, odrezani od sveta. Kasneje so ceste očistili in jih spet odprli za promet. Danes druge zapore cest niso predvidene, seveda pa bo veliko odvisno od vremena. Pričakovati je namreč mogoče nadaljnje močno sneženje.

V širši okolici Salzburga danes prav tako močno sneži, zaradi česar so zaprte manjše alpske ceste. Na nekatere železniške proge so se zrušila drevesa, zaradi česar so nastale motnje v železniškem prometu, avstrijske železnice pa težavo rešujejo z nadomestnimi prevozi z avtobusi. Prav tako je neprijetno vreme botrovalo večjemu število prometnih nesreč.

Na Tirolskem se medtem nadaljujejo težave s preskrbo gospodinjstev z elektriko, brez nje je bilo okoli poldneva približno 7200 gospodinjstev. Napeljavo so namreč na več mestih poškodovala padla drevesa, še poroča APA.

Težave sneg povzroča tudi v Bolgariji, kjer je največ težav v prometu. Številne pomembne ceste niso prevozne, na stotine krajev pa nima elektrike, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Izpad električne energije je v soboto za več ur zaustavil tudi več potniških vlakov na progi med Sofijo in Burgasom ob Črnem morju.