Dogodek pa je nato postal še bolj zavit v tančico skrivnostnosti – nedaleč stran od kraja tragedije so v bolnišnici našli torbico ugrabljene ženske, v njej pa 16 tisoč evrov in pištolo, pod streli katere sta umrla njena dojenčica in soprog. Bolnišnica je sicer znana po zdravljenju odvisnikov, nekatere pa v njo zaprejo zaradi zločinov, povezanimi z drogo.

Od kod se je vzelo 16 tisoč evrov?

Ugrabljena Kitajka pravi, da sta morilca nosila motoristični čeladi, imela pa naj bi močan rimski naglas, zaradi česar je policija nemudoma začela razmišljati o katerem od odvisnikov iz prej omenjene bolnišnice. Ženska je rekla, da v torbici ni imela denarja, saj je nekaj tisočakov po zaprtju skupnega bara, vzel soprog, v njegovi jakni pa so policisti našli 3000 evrov. Po poročanju italijanske tiskovne agencije ANSA pa naj bi bil vse skupaj ponesrečen rop, saj naj bi neznanca od žrtve, ki se je vračal domov iz bara, zahtevala 5000 evrov zaslužka.

Zato se poraja vprašanje, od kod se je vzelo tistih 16 tisoč evrov. Zanimivo je, da jih ženska ni omenila, še bolj pa, da bi jih odvisnik, ki živi samo za drogo, pustil v torbici. Težko je tudi verjeti, da bi denar nekdo tako pustil samo, da bi policijo vrgel na napačno sled. Nekateri celo pravijo, da je bila v zločin vpletena mama sama, a dokazov o tem ni.

Ulice Rima iz dneva v dan nevarnejše

Italijani so zgroženi. Ulice Rima so iz leta v leto bolj nevarne, čeprav politiki v kampanjah volivce pridobivajo z obljubami, da bodo s kriminalci pometli in ulice očistili. A vendarle so samo že v tem letu na njih umrli trije ljudje.

"Potrpljenje Rima in njenih prebivalcev je na pri koncu,“ je dejal župan Gianni Alemanno. "Na ulicah so kriminalne zveri, ki jih je treba za vsako ceno ustaviti.“

Po poročanju italijanske agencije je v petek v Rim prispelo 130 novih policistov, do konca januarja naj bi ulice Rima varovalo kakšnih 400 mož v modrem.

Umor šestmesečnega dojenčka pa je kategorija sama zase. Verjetno bi bila večina najbolj zadovoljna, če bi se izkazalo, da so umora zagrešili Kitajci, saj bi se s tem potrdilo prepričanje mnogih, da so za vse zlo v Italiji krivi tujci.

Kitajska ambasada poziva k natančni in hitri preiskavi tragedije

Oglasila pa se je tudi že kitajska ambasada v Rimu, ki je italijanske oblasti nemudoma po umorih pozvala, naj obvaruje njene državljane, poroča CNN. V izjavi za javnost so zapisali, da so šokirani nad tragedijo, ki se je pripetila v Rimu, hkrati pa se zgražajo nad nasilnostjo zločina.

Kitajska ambasada je italijanske oblasti pozvala, naj pri iskanju morilcev uporabi vse napore in odgovorne popelje pred roko pravice, hkrati pa naj poskrbi za primerno varnost kitajskih državljanov, živečih v Italiji.