Barnes je v nedeljo zjutraj streljal na zabavi v kraju Skyway južno od Seattlea, pri čemer je ranil štiri osebe, med njimi sta dve v kritičnem stanju.

(Foto: AP)

Pobegnil je proti nacionalnemu parku, ki na leto pritegne med 1,5 in 2 milijona obiskovalcev, vendar največ v toplejših mesecih leta. Tam je z avtomobilom zapeljal mimo kontrole za zimsko opremo in kasneje naletel na cestno blokado 34-letne policistke v parku Margaret Anderson. Še preden je lahko stopila iz avtomobila, jo je ustrelil, nato pa odšel v gozd.

Išče ga okoli 150 državnih policistov, agentov zvezne policije FBI in zvezne službe za nacionalne parke, ki jim pomaga letalo z opremo za odkrivanje toplotnega sevanja.

(Foto: AP)

Policija je v njegovem avtomobilu odkrila več kosov orožja in zaščitni jopič. Ljudi, ki so bili v parku so policisti najprej zajeli v centru za obiskovalce in preverili, če med njimi ni morda strelca. Nato so jih v noči na ponedeljek evakuirali v avtomobilskih kolonah.

Barnes je v letih 2007 in 2008 služil v Iraku, od koder se je vrnil pod stresom. Mati njegovega otroka je poleti zahtevala sodno prepoved približevanja in v vlogi navedla, da Barnes trpi za depresijo, nenadnimi izbruhi jeze, hišo pa ima polno orožja, zaradi česar jo skrbi za lastno varnost in varnost otroka.