Ko je voznik pripeljal po delu ceste, ki poteka v ravnini po rahlem klancu navzdol, ni vozil po desnem smernem vozišču, ampak je zapeljal desno in s prednjim desnim kolesom podrsal v robnik, nato je zapeljal preko robnika na pločnik, kjer je s sprednjim desnim delom vozila oplazil kovinsko ograjo, nato pa še čelno trčil v drog javne razsvetljave. Trčenje je bilo tako silovito, da je voznik umrl ukleščen v razbitem vozilu.

Sicer pa so policisti v noči na nedeljo obravnavali 11 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, ena pa je bila lažje poškodovana. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 207 kršitev javnega reda in miru ter 60 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 157-krat posredovali na javnih krajih in 50-krat v zasebnih prostorih, pridržali so 13 kršiteljev, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali sedem voznikov. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 25 poškodovanj tuje stvari, 11 vlomov, deset tatvin, pet lahkih telesnih poškodb, tri nasilništva, po dve hudi telesni poškodbi in nasilji v družini, ter po en poskus preprečitve uradnega dejanja in ogrožanje varnosti.

Na Generalni policijski upravi so za STA povedali, da so ponoči prejeli 52 prijav o kršitvah, povezanih s pirotehničnimi sredstvi. Pri tem so izrekli osem ukrepov. Na številko 113 je bilo ponoči približno 1000 klicev, od tega je bilo pri približno 350 potrebno takojšnje posredovanje. Sicer je ponoči za varnost skrbelo približno 1400 policistov, so še povedali na GPU.