Policija je včeraj odgovorila na klic na nujno številko, vendar tisti, ki je klical, ni povedal ničesar. Ko so ob 23.30 uri po lokalnem času prišli v stanovanje, je bilo vseh sedem ljudi že mrtvih, zraven njih pa so poleg božičnih daril našli tudi dve pištoli. Vseh sedem žrtev si je bilo med seboj v sorodu.

Tiskovni predstavnik policije Robert Eberling je danes pojasnil, da je šest članov družine ravno začelo odpirati darila, ko je prišel na obisk sorodnik, preoblečen v božička in pričel streljati. Na koncu je ustrelil še sebe. Nihče od sosedov ni prijavil streljanja, policisti pa poleg strelnih ran niso našli nobenega drugega znaka nasilja. Kraj zločina so preiskovali do zgodnjih jutranjih ur.

Eberling je prizorišče zločina označil za "srhljivo", po njegovih besedah pa gre za najhujši primer nasilja s strelnim orožjem v zgodovini mesteca, ki je znano tudi kot "Božična prestolnica Teksasa".

Dve žrtvi sta stari med 50 in 60 let, medtem ko so ostale žrtve mlajši odrasli, stari med 18 in 20 let. Oblasti niso objavile identitet žrtev, prav tako pa niso navedle, kakšen motiv bi se lahko skrival v ozadju. Sosedje so novinarjem zaupali, da so mlajše odrasle redno videvali, ko so ti odhajali na delo.

Župan mesta William Tate je včeraj za Reuters povedal: "To je v vsakem primeru grozljiva tragedija. Dejstvo, da se je to zgodilo na božič, pa vse to naredi še bolj tragično. Videti je, da je šlo za družinske težave, in vsakdo, ki ima družino, bo zelo užaloščen nad dogodkom."