Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je osumljeni v letih 2009, 2010 in 2011 oškodoval več oseb, ki jim je večkrat lažno zagotavljal, da jim bo prodal osebni avtomobil ali da bo organiziral prodajo njihovega vozila novemu kupcu, po prejemu kupnine pa vozil ni dobavil.

Na podoben način je z lažnimi obljubami in večkrat tudi na podlagi ponarejene dokumentacije od oškodovancev prejemal denar, vendar pa svojih obljub ni izpolnil, prav tako oškodovancem ni vrnil njihovega denarja. Osumljeni je z oškodovanci vzpostavil kontakt na različne načine, bodisi preko znancev ali preko oglasov za prodajo vozil po internetu, nato pa je z njimi osebno komuniciral in jih z lažmi preslepil, da so mu izročali denar in druge stvari.

Policisti so tudi ugotovili, da je bil osumljeni že večkrat obravnavan za tovrstna kazniva dejanja na območju države in bil tudi pravnomočno obsojen. Tokratna kazenska ovadba je bila podana zaradi štirih kaznivih dejanj goljufije in enega kaznivega dejanja zatajitve, z izvrševanjem teh pa si je osumljeni protipravno pridobil premoženjsko korist v skupni višini najmanj 550.000 evrov.

Mariborski policisti so sicer osumljenemu zasegli tudi njegovo osebno premoženje velike vrednosti, v zvezi s tem pa so Okrožnemu državnemu tožilstvu v Mariboru, ki je tudi usmerjalo predkazenski postopek, podali pobudo za zaseg protipravno pridobljenega premoženja.