Paravinjo so odpeljali iz Šibenika proti BiH v spremstvu posebne enote hrvaške policije, je še poročal časnik Vjesnik na svoji spletni strani. BiH je julija Paravinjo začasno izročila Hrvaški zaradi preiskave o izginotju najstnice, ki so jo nazadnje videli 7. junija, ko je štopala ob cesti nedaleč od domače vasi pri Drnišu v zaledju Šibenika.

Medtem so v Šibeniku novembra vložili obtožnico proti Paravinji zaradi umora in poskusa posilstva Bilićeve ter zaradi poskusa posilstva druge mlajše ženske iz Omiša v Dalmaciji. Hrvaška se je sicer obvezala, da bo vrnila Paravinjo na zahtevo BiH, kar se je danes tudi zgodilo.

Sodišče v Sokolcu je Paravinjo pred izročitvijo Hrvaški nepravnomočno obsodilo na 34 mesecev zapora zaradi poskusa posilstva dekleta na območju Sarajeva. Pred tem so ga tudi v Srbiji obsodili na štiri leta in pol zapora zaradi posilstva nekega dekleta.

Na Hrvaškem pričakujejo, da bodo sodili Paravinji na sodišču v Šibeniku, vendar pa je njegova vrnitev hrvaškemu pravosodju negotova. Kljub obsežnemu iskanju trupla Bilićeve še vedno niso našli.