Zaradi napake na električni napeljavi je v ponedeljek, 12. decembra, zjutraj zagorelo v zgornjem nadstropju hotela Ribno pri Bledu. Požar, ki se je razširil z električne omarice, so pogasili blejski gasilci, v njem pa je po oceni Policijske uprave Kranj nastalo za okrog 30.000 evrov škode.

Po podatkih kranjske izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje je zagorela električna omarica v zgornjem nadstropju hotela. Lokalnim prostovoljnim gasilcem je na pomoč z avtolestivjo priskočila gasilsko reševalna služba Jesenice, saj se je ogenj razširil po električnih vodnikih, dostop pa je bil možen le preko strehe. Gasilci so tako odprli del hotelske strehe in ogenj pogasili, streho pa nato začasno prekrili s folijo.

Gostov na kraju požara v hotelu Ribno ni bilo, so sporočili iz skupine Sportina Turizem, za vse rezervacije pa so poskrbeli tako, da so nemudoma zagotovili alternativni, kakovostnejši hotel omenjene skupine. Kot so še dodali, so v hotelu takoj začeli s sanacijo, ga nemudoma očistili, ponovno pa naj bi ga odprli v roku dveh dni.

Oceno škode še čakajo, višino pa je zaenkrat težko oceniti, so pojasnili za STA. V Sportina Turizmu imajo sicer vse objekte, vključno s hotelom Ribno, polno zavarovane, kar vključuje tudi zavarovanje za primer požara, so še pojasnili.