Kot je pojasnil Berlič, je v celjsko bolnišnico prišel za Mačkom, policist Roman Lipar, ki je vodil ogled kraja prometne nesreče v Arji vasi, pa je odredil strokovni pregled odvzema telesnih tekočin za obdolženega. Pri Mačku so tako najprej opravili alkotest, potem je sledil odvzem telesnih tekočin.

Berlič je dejal, da je obrazec za odredbo za odvzem telesnih tekočin v celjsko bolnišnico prinesel osebno, ga izpolnil in ga oddal medicinski sestri v ambulanti. Zakaj dežurni zdravnik v odredbo za odvzem telesnih tekočin Mačku ni vpisal potrebnih podatkov, pa Berlič ni znal pojasniti.

Turnškova je povedala, da se je z Mačkom ukvarjala druga medicinska sestra Mojca Jevšenak, sama pa je skrbela za ponesrečeno Jernejo Rošer. Zato Turnškova danes ni mogla pojasniti, kako je potekal odvzem telesnih tekočin Mačku.

Sojenje se bo nadaljevalo v sredo, ko bo senat zaslišal Jevšenakovo, preiskovalnega sodnika Bojana Nendla, od katerega pričakujejo pojasnilo glede izdaje odredbe za odvzem telesnih tekočin, ter izvedenca prometne stroke Iztoka Ciglariča, ki bo moral pojasniti, ali je dejansko prišel na kraj nesreče.

Po teh zaslišanjih bo senat odločal o morebitni izločitvi Ciglariča in nekaterih dokazov, kar zahteva Mačkova obramba.