Domnevnega roparja zlatarne v Mariboru, ki je zvezal uslužbenko zlatarne ter si prilastil gotovino in zlatnino v skupni vrednosti več kot 50.000 evrov, so mariborski policisti oz. kriminalisti prijeli 29. novembra. Gre za 27-letnega moškega iz Maribora, v četrtek pa so ga tudi privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zoper njega odredil pripor.

Še vedno pa ljubljanski policisti in kriminalisti preiskujejo ponedeljkov oborožen rop zlatarne v Ljubljani, pri čemer sta roparja tako poškodovala uslužbenca zlatarne, da je kasneje umrl.

Kot navajajo na generalni policijski upravi, so policisti in kriminalisti opravili več hišnih preiskav in odvzeli prostost več osumljencem. Predkazenski postopek v zvezi s tem sicer še ni končan, saj kriminalisti še vedno intenzivno nadaljujejo s preiskavo.

Intenzivna preiskava pa poteka tudi v zvezi s četrtkovim ropom podjetja v Postojni, ki se ukvarja z odkupom zlata in drugih vrednejših predmetov. Zamaskiran moški je zagrozil uslužbenki s pištolo, vzel zaenkrat še neznano količino vrednejših predmetov in zbežal. Policisti in kriminalisti so nemudoma postavili blokade in dva moška prijeli že ponoči. Trenutno sta v pridržanju, kriminalisti pa nadaljujejo s preiskavo.