Žena in hči pokojnega Othona Cortesa iz Miamija sta prepričani, da je vzrok zastrupitve in smrti gospoda Cortesa slaba hrana, ki so mu jo postregli na letu iz Barcelone v New York. Letalskega prevoznika American Airlines tožita za milijon dolarjev (okoli 740.000 evrov).

Sodeč po tožbi, ki sta jo dami vložili prejšnji teden, naj bi obrok, ki ga je zaužil pokojni, vseboval zastrupljenega piščanca, poroča CNN. Tožba še trdi, da se je Cortes slabo počutil takoj, ko je leta v New Yorku pristalo in da se je slabo počutil tudi na letu iz New Yorka v Miami. Njegovo stanje naj bi bilo tako resno, da je moralo letalo zasilno pristati v Norfolku, kjer so Cortesa razglasili za mrtvega.

Hrano za lete ameriškega prevoznika pripravlja nemško podjetje LSG Sky Chefs. Predstavnica za stike z javnostjo podjetja Josefine Corsten je izjavila, da njihovo podjetje za zastrupitev ni odgovorno, ker za lete iz Barcelone niso pripravili hrane.

Letalski prevoznik se na tožbo še ni odzval, a je njegov odgovor moč pričakovati v kratkem. Zastrupitev z letalsko hrano je v ZDA sicer precej pogost pojav, a se le redko zgodi, da nekdo zaradi njega tudi umre.