Družino je že dolgo prevevalo nasilje, kar večina sosedov in družinskih članov dojema šele sedaj. Zadnji napad se je pripetil tik pred dnevom zahvalnosti, Gonzalesova je moža prijavila in se skrila v zavetišče za ženske, ki so žrtve nasilja. Njen načrt je bil, da z otroki zaživi novo, svobodno življenje brez nasilnega moža. Tokrat, je bila odločena, da ga ne bo vzela nazaj.

Krvav napad se je pripetil v neposredni bližini prikolice v majhnem mestu Bay City, kakšnih sto kilometrov jugozahodno od Houstona, v kateri je družina živela. Dvojica se je začela prepirati, Avila je ženo dvakrat ustrelil v prikolici, tretjič pa pred njo, ko mu je skušala pobegniti, poroča AP.

Potem se je spravil na otroke. "Naokrog je hodil s pištolo," je povedal eden od sosedov. Dva od otrok, tri- in petletnik, sta v bolnišnici umrla že v sredo, torej še isti dan. Dveletna sestra in štiriletni bratec sta umrla dan zatem. Njihova mama se zaenkrat še bori za življenje.

Mnogi ne razumejo, kaj se je zgodilo. "Velikokrat je zunaj na travi igral nogomet z otroki," je za AP povedal sosed. "To so bili prijetni ljudje. Nič ni bilo narobe. Bili so srečna družina." Očitno je bila to le fasada. Drugačno zgodbo namreč poznajo Laurini sodelavci. V službo je večkrat prišla s kakšno modrico, prav tako je večkrat potožila glede nasilnega soproga. "Večkrat je morala iti prej iz službe domov, saj ji je grozil, da bo vse pobil, če se kdaj odloči, da ga bo zapustila," je policiji povedala sodelavka Ruby Gomez.

Tragedija je šokirala 17 tisoč prebivalcev tega majhnega ameriškega mesta. Mnogi na trato pred prikolico nosijo rože, postavili pa so tudi nekaj nagrobnikov. Poleg tega trato prekrivajo plišaste igrače. "Najbolj žalostno bo, ko se bo zbudila in ugotovila, da njenih otrok ni več," je dejala 41-letna prebivalka Bay Cityja. "Take reči se v našem mestu pač ne dogajajo."