Portugalska policija je Wrighta aretirala septembra, vendar je v zaporu preživel le dva tedna, nakar ga je sodnik poslal v hišni pripor. Sredi meseca je zavrnil zahtevo ZDA za izročitev z utemeljitvijo, da je Wright sedaj portugalski državljan, poleg tega pa naj bi potekel zastaralni rok za kazen 15 do 30 let zapora, ki si jo je Wright prislužil s sodelovanjem v oboroženem ropu in umoru leta 1962 v New Jerseyju.

Ameriško pravosodno ministrstvo pritožbe ni komentiralo, ker pritožbeni postopki glede izročitve na Portugalskem potekajo v tajnosti. Vendar pa Washington ne bo zlahka izpustil iz rok priložnosti, da dobi nazaj nekdanjega pripadnika revolucionarne organizacije temnopoltih Američanov Črne osvobodilne armade.

Wright je bil v mladih letih kriminalec in je z manjšo tolpo ropal po New Jerseyju, leta 1962 pa so med ropom ubili lastnika bencinske črpalke. Wrighta so obsodili na 15 do 30 let zapora, vendar jim je po sedmih letih za zapahi pobegnil. Menda v Detroit, kjer se je pridružil revolucionarjem, s katerimi je leta 1972 preoblečen v duhovnika v Miamiju ugrabil potniško letalo družbe Delta.

Ameriške oblasti so se takrat z ugrabitelji še pogajale in ugrabitelji so dobili milijon dolarjev v zameno za izpustitev 86 potnikov. Denar jim je prinesel agent FBI, ki je bil oblečen le v kopalke. Dobili so tudi prosto pot do Alžirije, kjer so se predali oblastem. Alžirija je Američanom vrnila denar in letalo, revolucionarji pa so se skrili in kasneje umaknili v Francijo.

Wrightove tovariše so tam ujeli in jih obsodili, njemu pa je uspelo pobegniti na Portugalsko. Leta 1978 tam sreča svojo bodočo soprogo Mario do Rosario Valente, s katero sta v 80. letih prejšnjega stoletja preselila v nekdanjo portugalsko kolonijo Gvinejo Bisao. Wright je tam nekaj časa živel s pravim imenom in se celo družil z ameriškimi diplomati in turisti.

Nato je dobil najprej azil in še državljanstvo ter novo ime: Jose Luis Jorge dos Santos. Zaradi poroke z Valentejevo pa kasneje tudi portugalsko državljanstvo. Z ženo sta se leta 1993 vrnila na Portugalsko in se naselila v kraju Almocageme, okoli 45 kilometrov od Lizbone. Wright je tam opravljal različna dela in z ženo vzgajal dva otroka.

Njegova družina je bila nad odločitvijo sodnika 17. novembra navdušena, manj zadovoljna pa je bila Ann Patterson, danes 63-letna hčerka ubitega lastnika bencinske črpalke Walterja Pattersona, ki sedaj upa, da bo uspela pritožba ameriškega pravosodnega ministrstva. Wright sicer zanika, da bi ubil Pattersona, vendar je v ZDA za obtožbo umora dovolj že sodelovanje pri kaznivem dejanju, kjer pride do umora.