Farc je talce zadrževal v svojem taboru na območju Solano na težko dostopnem jugu Kolumbije. Po besedah ministra Pinzona so trupla v soboto zjutraj odkrili po spopadu med vojsko in uporniki. Vsi štirje talci so bili ustreljeni v glavo ali hrbet, kar naj bi pomenilo, da so bili umorjeni, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Trije izmed štirih talcev so bili policisti, eden pa vojak, ki ga je Farc v svojem ujetništvu zadrževal skoraj 14 let. Dva izmed policistov pa sta v ujetništvu preživela več kot 13 let.

Pinzon je razkril tudi dobro novico, da je peti talec, sicer policist, ki so ga uporniki zajeli pred 12 leti, uspel med spopadom zbežati in se skriti v džungli, nato pa stopiti v kontakt z vladnimi silami. Farc zadržuje v ujetništvu še 14 policistov in vojakov.

Tokratni umor talcev se je zgodil le nekaj tednov po tem, ko je Farc dobil novo vodstvo. Timeoleon Jimenez, imenovan tudi "Timochenko", je na čelu organizacije nasledil Alfonsa Cana, ki je bil 4. novembra ubit med spopadom s kolumbijsko vojsko.

Farc je najstarejša in največja levičarska uporniška skupina v Kolumbiji, imela pa naj bi okoli 8000 članov. Farc se z vlado spopada že vse od leta 1964, v sredini 80. let prejšnjega stoletja pa so začeli s prakso ugrabitev vojakov, da bi jih kasneje zamenjali za ujete Farcove borce.