Policija primer še preiskuje, računovodkinja pa si je denar nakazovala pod krinko, da plačuje račune dobaviteljem hrane za otroke. Po besedah ravnatelja šolskega centra Šemsa Mujanoviča so naročili izredno revizijo, ki je potrdila sume, da si računovodkinja neupravičeno nakazuje denar. Kot je povedal, so na šoli že začeli s postopkom odpovedi delovnega razmerja, računovodkinjo pa so poklicali na zagovor. Po pošti jim je odgovorila, da se odpoveduje pravici do zagovora ter da priznava obtožbe šole, so povedali na POP TV.

Kazenska ovadba policije se nanaša na njeno delo na osnovni šoli Danile Kumar, kjer je ravnateljica zoper njo podala kazensko ovadbo zaradi suma poslovne goljufije na podlagi izvedbe notranje revizije poslovanja. Ravnateljica je podala ovadbo po uradni dolžnosti in o tem obvestila tako Mestno občino Ljubljana kot ministrstvo za šolstvo in šport. Računovodkinja na tej šoli ni več zaposlena, so pojasnili na MOL.

Po poročanju omenjene televizije naj bi računovodkinja svoje delodajalce goljufala že prej, saj naj bi po nekaterih informacijah pred leti upokojencem pri plačilu zavarovanja zaokroževala zneske na položnicah navzgor in tako dodatno služila. Prav tako naj bi po poročanju televizije pred približno tremi leti v manjšem industrijskem podjetju izginilo več sto tisoč evrov. Po neuradnih informacijah POP TV so lastniki to ugotovili in od nje denar izterjali, zato se je takrat kazni izognila.

Računovodkinjo so poklicali tudi danes, na vprašanje, ali drži, da si je nezakonito prilastila veliko premoženje, pa je odgovorila, da ni nič kriva, so še povedali na POP TV.