V obtožnici so zapisali, da se je Dragan Paravinja 7. junija letos okoli 10. ure zjutraj s tovornjakom peljal iz smeri Splita proti Zagrebu, ko je na križišču cest Split-Drniš-Zagreb ob mostu na drugi strani ceste zagledal mladoletno Antonijo Bilić, ki je skušala dobiti prevoz, poroča Index. Obrnil je tovornjak, se ustavil in ji ponudil prevoz.

Poskus posilstva skušal prikriti z umorom

Zapisali so še, da se je med vožnjo proti Splitu enkrat ustavil z namenom, da Antonijo posili. Ko mu to ni uspelo, se je odločil vse skupaj prikriti, dekle ubil, nato pa njeno truplo odvrgel z mosta v jezero Brljan na reki Krki.

Poleg obtožb zoper Antonije Bilić pa Paravinjo obtožujejo poskusa posilstva 25-letne avtoštoparke, ki jo je 28. junija lani pobral na bencinski postaji na jugu Splita. Takrat je ob cesti tovornjak ustavil in dekle skušal posiliti. "Zaradi niza okoliščin mu to ni uspelo, kljub grožnjam in uporabljeni sili pa je dekle dve uri kasneje izpustil," so zapisali.

Tožilstvo je danes zahtevalo tudi podaljšanje pripora za Paravinjo, ki ga je BiH začasno izročila Hrvaški, dokler zaporna kazen, ki mu je bila izrečena zaradi poskusa posilstva na območju Sarajeva, ne bo postala pravnomočna.

Trupla Antonije niso našli

Kljub večmesečni obsežni preiskavi, med katero so policisti celo izsušili omenjeno jezero, trupla Bilićeve niso našli. Tiskovni predstavnik šibeniškega sodišča ni želel pojasniti, na podlagi katerih dokazov so vložili obtožnico proti Paravinji, če žrtve niso našli.

Sicer pa obstajajo priče, ki so videle, da je Bilićeva vstopila v tovornjak, ki ga je peljal Paravinja. V tovornjaku so z analizo DNK našli sledi krvi, sline in las Bilićeve. Dokaz bo tudi izjava Paravinje, ki jo je dal pred odvetniki po prijetju v BiH junija letos. Takrat je dejal, da je dekle umoril in nato njeno truplo vrgel v reko. Kasneje je trdil, da so policisti v Banja Luki to priznanje izsilili s pretepanjem.