Kržišnikova je opravila revizijo poslovanja podjetja Mebles za leto 2001 ter nato tudi revizijo poslovanja podjetja Mebles IMS, v katerega se je preoblikoval Mebles, za leto 2002. Dejala je, da so se v okviru revizije računovodskih izkazov trudili urediti bilance, pri tem pa so dodali večje število upnikov, da so lahko ob koncu revizije izdali pozitivno mnenje. Iz obtožnice sicer izhaja, da naj bi glavni akterji afere Zbiljski gaj upnikom povzročili za slabih 121 milijona evrov škode.

Po besedah Kržišnikove je bilo v samem postopku revizije ugotovljenih veliko nepravilnosti, ki so se nanašale predvsem na potrjevanje upnikov in terjatev, vendar pa so bile tekom revizije te nepravilnosti odpravljene. Revizorka je sicer dejala, da takšne nepravilnosti v zadnjih časih niso redke, predvsem v sektorju gradbeništva.

V času revizije za leti 2001 in 2002 so bile po njenih besedah hiše večinoma že dograjene ter tudi prodane, vendar pa "so bile bilance podjetja zelo slabe", izguba podjetja pa se je na račun večjega števila dodanih terjatev še povečala. Pojasnila je, da je podjetje Mebles IMS po blokadi računov nekatere obveznosti plačevalo preko podjetja B.W.A., kar zanjo takrat ni bilo sporno, saj ni vedela, da se podjetje s tem izogiba poplačilu nekaterih upnikov.

Tožilstvo je sicer prejšnji teden v sodni spis vložilo spremenjeno tožbo, v kateri so natančno navedeni upniki oz. njihov seznam. Okrožni državni tožilec Matija Benulič je danes predlagal, da se v nadaljevanju sojenja zaslišijo še vsi preostali prejemniki, ki sta jim Mebles oz. Mebles IMS v času blokiranih računov plačevala svoje obveznosti. Predlagal je tudi, da se zasliši predstavnik družine Knific, ki je bila lastnica zemljišč, kjer se je gradilo naselje Zbiljski gaj.

Podjetje Mebles iz Medvod je naselje Zbiljski gaj začelo graditi leta 2000. V naselju naj bi stal Dom starejših občanov Medvode - tega so konec leta 2001 sicer odprli -, enodružinske hiše in varovana stanovanja. Vendar pa se je podjetje Mebles leta 2002 združilo v Mebles IMS, ki je šlo zaradi finančnih težav junija 2003 v stečaj, ne da bi projekt končalo. Tako so nekatere hiše in stanovanja v naselju Zbiljski gaj ostala nedokončana, številni kupci pa so ostali brez svojega premoženja, čeprav so delno ali v celoti poravnali kupnino.

Obtožnica nekdanjega direktorja podjetja Mebles IMS Rajka Županca bremeni kaznivega dejanja oškodovanja upnikov. Tega kaznivega dejanja sta obtožena tudi soustanovitelja tega podjetja Andrej Rezar in Zdenka Škodlar ter sin Škodlarjeve Samo Škodlar. Rezar je poleg tega obtožen tudi nadaljevanega kaznivega dejanja povzročitve stečaja z nevestnim gospodarjenjem.