Kot poroča Žurnal24, sta zamaskirana neznanca vstopila v prostore pošte in z grožnjami od zaposlenih zahtevala gotovino. Uslužbenci so jo izročili, neznanca pa sta pobegnila v smeri Murgel. Policisti in kriminalisti trenutno opravljajo ogled kraja in zbirajo obvestila v smeri izsleditve storilcev, so za brezplačnik povedali na Policijski upravi Ljubljana. Moška sta visoka okoli 175 centimetrov, prvi je močnejse postave z nekaj dni staro brado, drugi je suhe postave. Oblečena sta bila v temnejša oblačila, na glavi pa sta imela temno kapo s ščitnikom.

Rop  tudi v Semedeli

Ropi pošte v Semedeli se kar vrstijo in vse bolj predstavljajo tragikomedijo nemočnih organov pregona in vodstva Pošte Slovenije, ki o zaprtju pošte zgolj razmišlja več mesecev.

Na koprski policijski postaji so nam povedali, da so bili včeraj ob 16.19 obveščeni o vnovičnem, že četrtem ropu pošte v Semedeli v zgolj nekaj mesecih. Podrobnosti ropa še niso znane, saj so kriminalisti včeraj zvečer do poznih ur nadaljevali z zbiranjem podatkov. Policisti so tudi tokrat postavili cestne blokade in na njih podrobno pregledovali vsako vozilo. Na kraju smo neuradno izvedeli, da naj bi ropala dva moška, ki nista bila maskirana. Eden izmed njiju naj bi bil oborožen, oba pa naj bi imela italijanski naglas. Kot posebnost se neuradno omenja, da sta se roparja s kraja zločina odpeljala s taksijem.

Tamkajšnji prebivalci in zaposleni v poštni enoti so vse bolj prestrašeni, vendar zaenkrat ni videti, da bi bila kakšna tehtna sled za nenavadnimi dogodki. V Pošti Slovenije so ob tretjem, septembrskem ropu dejali, da razmišljajo tudi o zaprtju pošte v Semedeli ter zagotovili, da so ojačali varnostne ukrepe. Pošta v Semedeli naj bi bila že po drugem ropu opremljena z videonadzorom in povečano prisotnostjo varnostnika, vendar se kljub temu niso izognili že četrtemu ropu letos.