Kot so poudarili v policijski upravi, so se vse tri današnje nesreče na obvoznici pripetile približno ob isti uri, okrog pol osmih, sredi jutranje prometne konice.

Zaradi prvega verižnega trčenja 27 vozil v smeri vzhoda je bil promet na tem delu zagrebške obvoznice zaprt do približno 13. ure, preiskava pa še vedno poteka, so še dejali v policiji.

Na policiji zaenkrat niso mogli potrditi pričevanja ene izmed udeleženk nesreče, ki je za Hrvaški radio izjavila, da naj bi do verižnega trčenja prišlo potem, ko je voznik osebnega avtomobila s slovensko registracijo trčil v vozilo, ki je bilo pred njim. Nato so se vozila zaletela drugo v drugo. "Vse je bilo podobno prizoru iz akcijskih filmov," je povedala ena izmed prič.

Na policiji so napovedali, da bodo okoliščine in podrobnosti verižnega trčenja objavili v četrtek. Po prvih informacijah se je nesreča zgodila zaradi prevelike hitrosti in goste megle.

Poudarili so, da sta se približno v istem času, kot je bilo verižno trčenje v smeri proti vzhodu, pripetili še dve prometni nesreči na nasprotnem vozišču obvoznice.

V prvem trčenju dveh avtomobilov v smeri proti zahodu je nastala zgolj manjša materialna škoda, medtem ko so bili v drugi nesreči udeleženi dve osebni vozili in dva tovornjaka. V trčenjih so bile lažje poškodovane še tri osebe, med njimi tudi otrok. Zaradi druge nesreče je bil promet na zagrebški obvoznici proti zahodu oviran do 9. ure, so še povedali na policiji.