Zaradi goste megle je prihajalo do težav tako pri vzletih kot pri pristankih letal. Kot je za STA povedala vodja korporativnega komuniciranja Brigita Zorec, je napako odpravljala Kontrola zračnega prometa Slovenije, ki sicer tudi skrbi za nemoteno delovanje naprav.

Po njenih besedah je do težav prihajalo že v jutranjih urah, čez dan je sicer promet stekel, vendar se je napaka popoldne ponovila. Podatkov o številu zamud, odpovedi in preusmeritev letov nimajo, je pa izpostavila, da se letalski prevozniki sami odločajo, kako bodo ravnali v takem primeru.

Kot je poudarila, do takšne napake sicer redko pride, a da so se s tem že spopadali. Po njenih besedah omenjeni sistem nazadnje ni deloval v lanskem poletju, ko so prenavljali pristajalne steze in so ga morali izklopiti. A kot je poudarila, so poleti razmere veliko bolj ugodne in lahko letala pristajajo tudi brez vklopljenega sistema.

Napako je nato okoli 22. ure odpravila Kontrola zračnega prometa Slovenije. Kot je za 24ur.com povedal direktor Aerodroma Ljubljana Zmago Skobir, je letališče odprto, napaka odpravljena, letala pa že pristajajo. "Pričakujemo, da bo sistem zdaj normalno obratoval," je povedal.