Tatovi prometnih znakov tvegajo zaporno kazen. 326. člen kazenskega zakonika, ki govori o ogrožanju javnega prometa opredeljuje in predvideva za uničenje ali poškodovanje znaka do tri leta zaporne kazni.
Kot piše Delo, pa za dejanja, ki bi imela "za posledico smrt ene ali več oseb", pa je zagroženo do osem let za zapahi. Zaradi tatvine oziroma velike tatvine je zagrožena kazen od tri oziroma do pet let.

Na Drsc pravijo, da po krajah znakov nobeno območje posebej ne izstopa. Igor Avsec, direktor podjetja Kanja Brege, ki je pogodbeni izdelovalec in dobavitelj prometne signalizacije za potrebe interventne zamenjave, je na vprašanje Dela, katere omejitve hitrosti so najbolj iskane, odgovoril, Dejal je, da natančnih podatkov nimajo, na večini znakov, ki jih izdelajo, pa so omejitve 40, 50 in 60. Povedal pa je, da za kakšno obletnico večkrat izdelajo prometne znake po naročilu.

Cena pa je približno 50 evrov. Pojasnil je, da na leto dobijo približno 15 takšnih naročil, naročniki pa si na znaku zaželijo dodaten okras ali besedilo. Tudi v drugih podjetjih za izdelavo prometnih znakov so za časnik pojasnili, da darilo v obliki prometnega znaka stane med 32 in 56 evri (brez DDV).

Na direktoratu za ceste so na vprašanje, ali je naročilo takšnega znaka sploh legalno, za Delo pojasnili, da ni predpisa, ki bi veljavno registriranemu podjetju kakorkoli omejeval njegovo gospodarsko aktivnost. Pristavili pa so, da lahko prometno signalizacijo in opremo na podlagi odločb zakona o cestah postavlja samo izvajalec rednega vzdrževanja cest.