Zakonca naj bi med avgustom 2006 in majem letos v dveh stanovanjih, enem v Ljubljani in enem v Radečah, presnemavala pornografske posnetke, na katerih so celo predšolski otroci, ter ga preprodajala.

Ob hišni preiskavi so namreč policisti našli in zasegli 43 trdih diskov, 28 prenosnikov, pet USB ključev, sedem spominskih kartic, 10 osebnih in 14 prenosnih računalnikov, dlančnik, 3292 videokaset in 5084 zgoščenk DVD. Zaseženi material bodo uničili.

Predsednica senata Alja Kratovac Prokopovič jima je ob razsodbi dejala, da količina zaseženih predmetov jasno kaže, da je šlo za snemalni studio. Dodala je, da se je v tem primeru na najbolj grozovit način pokazalo, kaj pomeni serijska produkcija spornih vsebin.

Obtoženčev zagovor je bil po poročanju medijev zelo kratek, njegova žena pa naj bi sodišču pojasnjevala, da ji je večino predmetov dal nek Janez iz Ljubljane, ki ji je dolgoval več tisoč evrov. Dejal naj bi ji, naj predmete proda, sama pa naj ne bi vedela za njihovo vsebino. Prav tako tudi njen mož ne, je še dejala Bradeško Kraljeva, ki je po poročanju medijev burno reagirala na izrek sodbe, zato so jo morali pravosodni policisti pospremiti iz dvorane.