Na preostalih dvobojih je Češka doma z 2:0 premagala Črno goro, v Zenici pa sta se stara znanca Bosna in Hercegovina ter Portugalska razšla brez zadetkov.

V Carigradu so Hrvati Turkom uprizorili pravo lekcijo. Že v drugi minuti je Ivica Olić iz bližine zatresel mrežo domačih, po prejetem zadetku pa so se naši južni sosedje razleteli po igrišču. Mario Mandžukić je z glavo še v prvem polčasu povišal na 2:0, izbranci selektorja Slavena Bilića so si pripravili še nekaj zrelih priložnosti, piko na i pa je v drugem delu postavil Vedran Čorluka. Nervozni Turki so si nabrali še štiri rumene kartone.

Estonija je v skupini preprečila Sloveniji, da bi se potegovala za nastop na Euru. Nogometaši z Baltika so na koncu doživeli polom, a dolgo je kazalo, da se bodo uspešno upirali Ircem. Ti so sicer povedli v prvem polčasu, ko je zadel Keith Andrews. Od 35. minute so domači igrali brez Andreia Stepanova, ki je dobil rdeči karton. Ircem je vrata na prvi zaključni turnir po letu 1988 odprl Jon Walters v 67. minuti, zelo na široko pa še zvezdnik Robbie Keane z zadetkoma v 71. in 88. minuti. Estonci so tekmo končali le z devetimi možmi, saj je rdeči karton dobil še Raio Piiroja.

Čehi so si prav tako priborili lepo prednost. Za samozavest domačih je bil v vratih Petr Čech - zaradi zloma nosu na ligaški tekmi je bil pod vprašajem in je tokrat nosil zaščitno masko -, po pritisku v prvem delu, ki pa ni prinesel golov, so se domači razveselili v 63. minuti po golu vaclava Pilarja. Za mirno pot v Podgorico pa je v sodnikovem dodatku zadel še Tomaš Sivok.

Edina tekma brez golov je bila v Zenici. Gostje z zvezdniškim Cristianom Ronaldom, slednji je imel najlepšo priložnost za Portugalsko, so bili boljši v prvem delu, domači pa v drugem, ko je najbolj zapretil Vedad Ibišević. Toda mreži se tokrat nista zatresli in odločitev o potniku na Euro bo padla šele v torek.