Do nesreče je prišlo, ko je 67-letni voznik kombiniranega vozila iz Brezovice, zaradi neprilagojene hitrosti, trčil v peško. Peška je bila v nesreči tako hudo telesno poškodovana, da je za posledicami poškodb na kraju nesreče umrla.

Povzročitelja nesreče, ki je s kraja nesreče pobegnil, so policisti ob 21.15 uri izsledili in ga, zaradi prevelike stopnje alkohola v izdihanem zraku, pridržali do streznitve. Zoper njega bodo policisti podali kazensko ovadbo za kaznivi dejanji Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti in Zapustitev poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči.

Prav tako je do prometne nesreče s smrtnim izidom prišlo v četrtek ob 18.20 na regionalni cesti Kranj - Ljubljana, v bližini klanskega krožišča v Medvodah, ko je 57-letni voznik vlačilca izsilil prednost 90-letnemu vozniku osebnega avtomobila. Voznik osebnega avtomobila je bil v trčenju tako hudo telesno poškodovan, da je na kraju nesreče umrl.

Policisti obravnavali 23 nesreč

Sicer pa so policisti v noči na petek obravnavali 23 prometnih nesreč, v katerih je sta dve osebi umrli, ena je bila poškodovana huje, štiri pa lažje. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 37 kršitev javnega reda in miru ter 31 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 21-krat posredovali na javnih krajih in 14-krat v zasebnih prostorih, pridržali so enega kršitelja, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali deset voznikov. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 12 tatvin, devet vlomov, tri poškodovanja tuje stvari, tri lahke telesne poškodbe, ter po eno kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti, kršitve nedotakljivosti stanovanja, hude telesne poškodbe in ponarejanja listin.