Slovenski padalec, ki se je pred tednom dni poškodoval pri pristanku na minskem polju pri Sarajevu, ni več priključen na naprave in bi lahko po mnenju Jandrićeve že v dnevu ali dveh zapustil bolnišnico. Še prej pa se morajo dogovoriti z zdravniki iz kliničnega centra v Ljubljani, da po bolnika pošljejo reševalno vozilo, s katerim bi ga prepeljali iz Sarajeva v Ljubljano. O tem bi se lahko dogovorili že v torek, je še povedala Jandrićeva.

Slovenski jadralni padalec se je hudo poškodoval 30. oktobra ob doskoku na minsko polje na območju Jahorine pri Sarajevu. Naletel je na mino, ki je eksplodirala in ga huje poškodovala, zaradi poškodb pa so mu morali amputirati obe nogi.

Pri reševanju poškodovanega so sodelovali tudi slovenski pripadniki mednarodnih sil v BiH (Eufor), so danes sporočili z ministrstva za obrambo. Kot so poudarili, so slovenski vojaki s hitrim in učinkovitim usklajevanjem aktivnosti pri vodenju reševalne akcije prispevali k temu, da posledice nesreče za ponesrečenca niso bile še hujše.

Pripadniki slovenskega kontingenta so v sarajevskem kliničnem centru danes tudi darovali kri in s tem izrazili podporo slovenskemu padalcu in željo po čimprejšnjem okrevanju. Hkrati pa so se s tem tudi zahvalili krvodajalcem BiH za njihovo pomoč, so še sporočili z Morsa.