Poleg takojšnje vložitve obtožnice se lahko tožilstvo sedaj odloči tudi za ustavitev kazenskega pregona proti Paravinji ali pa za razširitev preiskave proti njemu.

Kot danes na svoji spletni strani poroča Slobodna Dalmacija, je preiskava v Šibeniku ugotovila, da je Paravinja vozil tovornjak po cesti, ob kateri je pri svoji domači vasi nedaleč od Drniša štopala Bilićeva. Potrdili so tudi, da je dekle vstopilo v tovornjak, saj so v njem z DNK analizo našli sledi njene krvi, sline in las.

Ni dokazov za umor

Hrvaški mediji sicer dvomijo, da bo to dovolj za obtožnico, glede na to da ni nobenih dokazov, da je Paravinja Bilićevo dejansko tudi umoril. Kljub večmesečni obsežni preiskavi, v kateri je čez poletje vsak dan sodelovalo več sto policistov, namreč niso našli nobenih dodatnih sledi niti trupla Bilićeve.

Poleg tega še vedno niso našli tahografa iz tovornjaka, ki bi potrdil smer, v kateri je spornega 7. junija vozil Paravinja. Sumijo, da je tahograf skril Paravinja, da bi s tem prikril sledi. Na Hrvaškem je bilo slišati vrsto kritik na način vodenja preiskave, ki jo je izvajala hrvaška policija.

Hrvaški mediji še spominjajo, da v hrvaškem pravosodju doslej ni bilo nobenega primera obsodbe za umor, ko niso uspeli najti posmrtnih ostankov žrtev.

Spremenil zgodbo

Paravinja je najprej priznal umor Bilićeve, kasneje pa je trdil, da so policisti v Banja Luki to priznanje izsilili s pretepanjem.

Primer Bilićeve je sicer razkril tudi nekaj drugih primerov posilstev in poskusov posilstev, zaradi katerih so Paravinjo obsodili na zaporne kazni v Srbiji in v BiH, kjer so ga po izginotju Bilićeve tudi prijeli. BiH je Paravinjo začasno izročila Hrvaški, dokler zapor, ki mu je bil izrečen zaradi poskusa posilstva na območju Sarajeva, ne postane pravnomočen.