Na Medicinski fakulteti v Zagrebu so študentom – v študijske namene – pokazali vse dokaze, vključno s fotografijami in rezultati obdukcije Lapthornove.

"Preiskava in upravni postopek sta zaradi objavljenih fotografij v teku, zato vam več podrobnost v zvezi s tem primerom ne morem podati,“ so za hrvaški portal index.hr sporočili iz dekanata medicinske fakultete in dodali, da je primer zelo zapleten.

Kot poroča portal, so pred nekaj dnevi avstralske oblasti obvestile hrvaške, da so opravile pogovor z dekanom medicinske fakultete, zanimalo pa jih je, kako so se fotografije, ki bi morale ostati zaupne, niti niso imeli dovoljenje za prikazovanje, znašle pred študenti.

Neuradno so novinarji Indexa izvedeli, da je medicinska fakulteta začela z notranjo preiskavo glede objave fotografij preminule Avstralke. Neznanka tako tudi ostaja, kako so na fakulteti do njih sploh prišli.

Avstralske oblasti so zgrožene tudi nad tem, kako je mogoče, da se je zaupni spis, glede na to, da preiskava še poteka, znašel v javnosti.

Spomnimo, mlada Avstralka Britt Lapthorne je pred dvema letoma s skupino prijateljev zapustila eno od priljubljenih diskotek v Dubrovniku in skrivnostno izginila. Panično iskanje pogrešane svetlolase 21-letnice se je končalo mesec in pol kasneje, ko so odkrili njeno truplo.

Ker je bilo slednje neprepoznavno, so njeno identiteto potrdili z obdukcijo, nihče od patologov pa ni uspel potrditi ali ovreči, ali je mlada Avstralka umrla nasilne ali naravne smrti.