Kot je predstavnica PU Novo mesto Alenka Drenik danes povedala za STA, policija po zaključku omenjene preiskave nadaljuje z dejavnostmi za zmanjšanje ponudbe prepovedanih drog na trgu. Da sta med priprtimi tudi član najbolj znane slovenske romske družine Mirko Strojan in nekdanji novomeški romski svetnik Zoran Grm, o čemer poroča današnji Večer, pa ni mogla potrditi.

Po neuradnih podatkih se bo lahko število do sedaj priprtih osumljencev še povečalo. Kot so v torek sporočili s PU Novo mesto, so v ponedeljkovi akciji, ki je bila posledica večmesečne kriminalistične preiskave trgovine s prepovedano drogo, prostost odvzeli devetim osebam, osumljenim sodelovanja v kriminalni združbi.

Za osem od devetih prijetih oseb iz Ljubljane in novomeških Brezij, starih med 17 in 52 let, so odredili pridržanje, osumljence pa so s kazenskimi ovadbami odvedli k preiskovalnemu sodniku novomeškega okrožnega sodišča. V hišnih preiskavah so zasegli dobrih 100 gramov heroina, dobrih 60 gramov kokaina, nedovoljene anabolike, dve pištoli in skoraj 5000 evrov gotovine, so še zapisali policisti.