Ayesho Olivio Niles, 18-letno študentko iz Londona, so prejšnji petek aretirali na mednarodnem letališču Miami na Floridi. Okoli 13 kilogramov kokaina vrhunske kakovosti je nosila v dveh torbah, mamila pa je skrila v 24 škatel mešanice za pečenje tort.

Najstnica je carinikom takoj zanikala, da bi tihotapila drogo, potem pa dejala, da ni vedela, da mamila sploh nosi s seboj, sicer pa je sumila, da je vpletena v neko nezakonito aktivnost, a tega ni nikomur povedala. Ko so jo aretirali, je bila stara 17 let, 18 pa jih je dopolnila tri dni kasneje, ko je bila v priporu za mladoletne.

Na Floridi tihotapcem mamil grozi celo dosmrtna zaporna kazen, tožilstvo pa je v tem primeru sporočilo, da bo, če bodo proti njej vložili obtožnico za tihotapljenje trdih drog, Oliviji sodili kot odrasli osebi, v tem primeru pa bi ji grozila hujša kazen in bi lahko v zaporu preživela tudi 15 let.

Policija iz Miamija je sporočila, da je sicer izredno redko, da tako mlada oseba tihotapi takšno količino droge iz ene države v drugo.