Njegovi sorodniki so nam včeraj povedali, da se je Uroš Lož s sorodniki družine ugrabljene deklice poznal že leta, saj je Na Gmajni pri Mengšu stanoval v bližini skladišča enega od članov širše družine ugrabljene deklice. Z njimi naj bi tudi poslovno sodeloval. Ukvarjal se je tudi z elektroinštalacijo in, tako sorodniki, družini ugrabljene deklice po hiši napeljal elektriko. "Dalj časa so mu bili dolžni denar. Uroš je sicer priden in deloven fant. Mislim, da je zašel v finančne težave. Z denarjem ni nikoli znal," nam je zatrjeval eden od njegovih sorodnikov.

Po naših neuradnih podatkih pa je zgodba nekoliko drugačna, vsaj kar zadeva denar, ki naj bi mu ga dolgovala družina ugrabljene deklice. Iz zanesljivih (in nepristranskih) virov smo včeraj izvedeli, da si kruti ugrabitelj prek malega nedolžnega dekletca ni želel "zgolj" na zločinski način pridobiti svojega prisluženega denarja, temveč naj bi ga vodilo golo koristoljubje. Družina ugrabljene deklice mu menda ni dolgovala ničesar. Pri enem od sorodnikov napadene družine naj bi si pred približno dvema tednoma celo poskušal izposoditi denar. Zakaj natančno je tako krvavo potreboval denar, nam včeraj ni uspelo izvedeti, po naših podatkih pa je preiskovalcem že skoraj povsem jasno, da je ugrabitev načrtoval in izvršil povsem sam, brez tuje pomoči. Dan po ugrabitvi se je namreč razširil glas, da naj bi policisti na začetku preiskave sumili, da je Uroš Lož ugrabitev izvedel s pomočjo pajdaša. Policisti določene okoliščine še preverjajo, o dodatnih podrobnostih pa zaradi občutljivosti primera včeraj še vedno niso želeli spregovoriti. Tako bo najverjetneje ostalo tudi v prihodnje.

Ker se je danes okoli polnoči osumljencu ugrabitve izteklo 48-urno policijsko pridržanje, smo včeraj čakali, kdaj ga bo zaslišal preiskovalni sodnik ljubljanskega okrožnega sodišča. Žal nam do konca redakcije s sodišča niso sporočili, ali je preiskovalni sodnik Uroša Loža že zaslišal in ali se je odločil, da ga pošlje v pripor.