Policisti zbirajo obvestila in bodo zoper napadalca podali kazensko ovadbo,« je bilo moč prebrati v policijskem sporočilu, ki pa v ozadju pravzaprav skriva neverjetno zanimivo zgodbo o ljudeh s hribov nad Poljansko dolino.

Na kmetiji Pr'Jelovčan, kjer živijo v sožitju z naravo, imajo bolj kot državne inšpektorje radi ljudi in še bolj živali. Gozdovi so blizu in doslej so »rešili« že par lisic in kakšnega srnjačka. Pred tremi tedni pa se je v bližino kmetije zatekel čisto majhen, komaj dva kilograma težak in verjetno dobre dva meseca star medvedji mladič. »Kaj smo pa hoteli, čisto shiran je bil. Navadili smo ga, da pije mleko pri naši kravi, dobro smo ga poredili in zdaj je že skorajda član družine,« je pripovedovala Tončka Logar, sicer gospodinja kmetiji.

Tudi sami se zavedajo, da medvedji mladič Medko, kot mu pravijo domači, pri njih ne bo mogel dolgo ostati. Vendar kljub temu niso bili navdušeni nad obiskom okoljskega inšpektorja. Ker se je bal, da jim bo inšpektor medvedka vzel in dal likvidirati, je Matevž Logar s strokovnim prijemom inšpektorju „pomagal“, da je zapustil njihovo domačijo. „V obraz ga pa nisem usekal,“ še zatrjuje Logar

Celotno zgodbo lahko preberite v jutrišnji tiskani izdaji Dnevnika.