Upravitelj strani je objavil ime domnevnega glavnega napadalca, ki naj bi ga prepoznala ena od prič, na strani pa so se pojavile tudi fotografije obritoglavcev, ki pozirajo v oblekah novodobnih nacistov in samooklicanih domoljubov.

Objava fotografij je na FB zanetila pravo besedno vojno, vrstijo pa se tudi napovedi telesnega obračunavanja med neonacisti in protifašisti ter grožnje s tožbami. Pod fotografijo domnevnega vodje slovenske veje zloglasne skupine Blood & Honour lahko najdemo komentarje, kot sta: "Mudel, a se zavedaš da si lihkar naredu samomor?" in "To bo še mesarsko klanje dobesedno :D".

Policistov o petkovem domnevnem pretepu ni obvestil nihče

"Policija o dogodku, ki ga navajate, do tega trenutka še ni bila obveščena oziroma ni prejela prijave," nam je na vprašanje o posredovanju ob domnevnem napadu skupine obritoglavcev odgovoril Vinko Stojnšek iz ljubljanske policijske uprave.

Oglasil se nam je neimenovani upravitelj omenjene FB-skupine, ki nam je zatrdil, da je bil žrtev napada njegov prijatelj, ki si na policijo ne upa zaradi strahu pred napadalci. "Ko so se zvečer okoli desetih odpravili z Metelkove proti glavni postaji, so do njih prikorakali trije neonacisti - prepoznali so jih po belih vezalkah na bulerjih in raznih našitkih, kot je 'White Pride World Wide' (Beli ponos po vsem svetu, op. p.) - in začeli pogovor. Ko je eden izmed njih opazil, da ima moj prijatelj majico 'End Racism' (Končajmo rasizem, op. p.), ga je napadel. Med dijaki je bilo tudi dekle, ki so jo na srečo pustili pri miru, prijatelj pa jih je precej fasal. Vrgli so ga po tleh, zmlatili in poteptali z bulerji, največkrat so ga zadeli v obraz. Polomili so mu nos, ampak jih ni prijavil, ker se jih preveč boji. Sem mu svetoval, naj to prijavi, ampak noče," nam je domnevni incident v Ljubljani prek FB opisal anonimni upravitelj strani "Proti neonacistom v Sloveniji", ki ima skoraj dva tisoč podpornikov.

Fotografije, imena, naslovi, telefonske številke...

Po objavi krajšega opisa domnevnega napada nasilnih neonacistov so se na FB pojavile fotografije nekaterih mladih neonacistov, ob fotografijah pa njihova imena, domači naslovi, telefonske številke, podatki o šolanju in celo imena njihovih staršev. Po protestu in grožnjah so podatki izginili, pojavil pa se je album s 168 fotografijami mladih in manj mladih slovenskih obritoglavcev. Nekateri pozirajo z dvignjeno desnico, eden izmed njih celo z nožem in puško, drugi so odeti v majice različnih nestrpnih, neonacističnih in rasističnih gibanj, tretji pa razkazujejo svoje tetovaže. Po objavi fotografij so se na FB-strani začele vrstiti tudi različne grožnje in "vabila", predvsem s strani podpornikov mladih neonacistov in nekaterih, ki se opredeljujejo za antifašiste.