Napad so zabeležile kamere Nove TV posnetek pa si lahko ogledate tudi tukaj. Obenem je zabeležen tudi edini poskus napada na povorko Zagreb Pridea. Že včeraj smo poročali, da so bile pri tem aretirane tri osebe, dva mladoletnika in en 21-letnik.

Na posnetku se lahko sliši, kako mladoletnik, ki je malo pred tem želel napasti povorko, prosi za milost: "Nehaj, prosim te, doma me bodo ubili.“ Policist ga je kljub temu brcnil v glavo.

Na fantovo stran so se danes postavili tudi udeleženci povorke. "Ta oseba, verjetno mladoletnik, je bila že obvladana. Ležala je na tleh in prosila za milost. Kljub temu ga je v tem trenutku policist z nogo udaril v glavo. Zagreb Pride obsoja vsakršno nasilje, v tem primeru pa pretirano, nepotrebno in nezakonito uporabo policijske sile. Zagreb Pride bo vedno zahteval popolno enakopravnost ljudi in zaščito človekovih in državljanskih pravic, tako LGBTIQ oseb, kot tudi tistih, ki hočejo našo smrt, kadar so njihove pravice in človeško dostojanstvo teptani s strani oblasti,“ je povedal eden od organizatorjev parade Marko Jurčić.

Policist je bil danes suspendiran.