Bezjaku sodijo, ker je 9. aprila letos okoli pol druge ure zjutraj pred ljubljanskim lokalom Roxly tako močno udaril 41-letnega odvetnika Vladimirja Višnerja, da je padel vznak in obležal. V komi je bil do 14. maja, ko je za posledicami hudih poškodb glave umrl. Bezjak trdi, da ga je Višner v Roxlyju ves večer izzival, potem pa je še z roko zamahnil proti njemu. Izmaknil se je, nato pa zamahnil še sam - pravi, da se je ustrašil, ker je bil Višner močnejši od njega.

Včeraj so zaslišali nekaj študentov, ki so imeli tisti večer brucevanje v spodnjih prostorih lokala. Povedali so, da so Bezjaka imeli za tam zaposlenega natakarja ali varnostnika. Menda je eden od njih pri Bezjaku naročil pijačo in mu jo tudi plačal, nekateri so ga omenjali kot tistega, ki je stal pri vhodu in jim govoril, da ne smejo nositi pijače iz lokala. Obtoženi trdi, da v Roxlyju ni bil zaposlen, je pa bil tam pogosto, ker je hodil z eno od natakaric. Zaslišali so tudi dva zaposlena - eden je trdil, da Bezjak tam ni stregel, drugi pa, da je včasih odnašal kakšne pepelnike.

Na klic ene od študentk, da se pred lokalom nekaj dogaja, se je odzvala patrulja Policijske postaje Ljubljana Center. Policista sta v podhodu ob lokalu zagledala moškega, ki je na pol sedel naslonjen ob drevo. Poleg so stali lastnik lokala, njegov brat in Bezjak. Rekli so, da so moškega našli, ko je ležal pred lokalom, in zanikali, da bi ga kdo od njih udaril. Ko je prišel rešilec, je Višner ob pomoči reševalcev celo hodil in menda so rekli, da to ni primer zanje. "Iz nosu mu je pritekla le kapljica krvi, drugih poškodb pa ni bilo videti," je povedal policist Luka Bedenik. Ker sta s kolegom vztrajala, so ga vendarle odpeljali na urgenco. Pozneje sta pred lokalom izvedela, da je Višnerja vendarle nekdo udaril in odpeljala sta se v bolnišnico ter o tem obvestila zdravstvenega tehnika. "Rekel sem mu, da obstaja verjetnost, da gre za poškodbo glave. On pa je dejal, da ima le vreznino na ustnici, v krvi pa alkohol in da se zdravnik za slikanje glave ni odločil," je povedal Zoran Gorgiev. Tehnik jima je še dejal, da Višner spi v ambulanti in da čakajo, da se bo zbudil. Predlagal je tudi, naj ga policista kar odpeljeta, a sta odvrnila, da v takšnem stanju, kot je, tega ne bosta storila.

Včeraj so zaslišali tudi dr. Lovra Suhodolčana, ki je ponesrečenca malo po 2. uri sprejel na urgenci. Zatrdil je, da je do njega prišel le podatek, da so gospoda našli v podhodu v središču Ljubljane in nič drugega. Zdravnik je opravil klinični pregled in se odločil za rentgensko slikanje glave. Razložil je, da pacient sicer ni znal povedati, kaj se je zgodilo, je pa pri pregledu sodeloval, dvigoval je roke, povedal, ali ga boli in podobno. Zaznal je vonj po alkoholu (pozneje so mu v krvi namerili 1,5 promile), opazil manjše sledove krvi v nosni sluznici in odrgnino na ustni sluznici. Rentgen je po njegovem pokazal, da lobanjski skelet ni bil poškodovan, obstajal pa je sum na zlom nosne kosti. Odredil je hospitalizacijo in opazovanje, ob 7. uri pa ga je klical zdravnik z oddelka in ga prosil, ali bi spremil poškodovanca na CT slikanje glave in vratu.

Suhodolčan je dejal, da se za slikanje CT prej ni odločil, ker ni bilo znamenj, iz katerih bi bilo razvidno, da je pregled potreben. Na vprašanje, kako to, da so pri obdukciji v zatilnem delu lobanje našli prelomno poko, on pa trdi, da je bila rentgenska slika v redu, pa je odvrnil, da ta slika pokaže velike poke, možno pa je, da se manjših na njej niti ne vidi.