"Dejanja ni priznal, priznal pa je, da je bil v dogodku udeležen in da je bil z Višnerjem v fizičnem kontaktu," je nekoliko skrivnostno stališče svoje stranke opisal Fišer, ki pravi, da Gašper B. Višnerja ni želel poškodovati ter da je šlo za splet nesrečnih okoliščin. "Vzrok za fizični kontakt pa je bilo dalj časa trajajoče neprimerno obnašanje Višnerja," dodaja Fišer.

Zaupal nam je tudi opis dogajanja skozi oči njegove stranke. Usodnega aprilskega četrtka pred velikonočnimi prazniki je po njegovih besedah Višner nadlegoval osebje in goste lokala: "Bil je zelo nadležen, predvsem do natakaric in drugih deklet, zato so ga pozvali, naj zapusti lokal." Na vprašanje, ali je ravno Gašper B. Višnerja podil iz lokala, je odgovoril negativno, povedal pa je, da dekle Gašperja B. dela za točilnim pultom Roxlyja.

Ob pol dveh ponoči je Višner res odšel iz lokala - a naj bi se imel vanj po besedah očividca Sonnyja Beronje vsekakor namen vrniti - pred njim pa se je zgodila tragedija. Ali je Gašper B. iz lokala Višnerju sledil, Fišer ne ve. Sonny Beronja pa nam je pred tem že povedal, da Višner pred samim incidentom ni bil v nikakršnem fizičnem stiku z napadalcem in da je bil edini fizični kontakt med njima udarec Gašperja B. v glavo Višnerja.

Podobno kot lastnik Roxlyja Vukašin Mušić, tudi Gašper B. zanika, da je v lokalu delal. Tam naj bi občasno le pomagal svojemu dekletu, ki dela kot natakarica, ter postoril kakšno manjše delo, za kar pa naj ne bi nikoli prejel plačila. V lokalu pa se je zadrževal zelo pogosto. Na drugi strani Sonny Beronja zatrjuje, da se je Gašper B. vedel kot del osebja, ne samo dotičnega večera, temveč tudi ob njegovih prejšnjih obiskih.

Gašper B. ostaja na prostosti, kriminalisti in inšpektorat pa preiskavo nadaljujejo. Ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal je včeraj povedala: "V inšpekcijskem postopku se ugotavlja odgovornost vpletenih v ta dogodek in podatki se še zbirajo. Končno mnenje bomo podali, ko bodo pridobljene vse informacije in ugotovitve."