Po neuradnih podatkih so koprski kriminalisti Galetovo prijeli, ker naj bi kot stečajna upraviteljica izsiljevala koprskega podjetnika in od njega zahtevala podkupnino, da bi priredila bilance. Menda mu je grozila z ovadbo, če tega ne bi storil. Pri tem ji je pomagal tudi posrednik, za katerega je preiskovalna sodnica prav tako odredila pripor. O preiskavi je bila obveščena tudi odvetniška zbornica.

"Galetova ni naredila nič nezakonitega. Nezakonito je delala policija, ki nezakonito zapira odvetnike. Očitno živimo v policijski državi," pravi odvetnik Milan Krstič, ki zagovarja Galetovo. Pojasnil je, da je Galetova kot stečajna upraviteljica med pregledovanjem spisa ugotovila, da je koprski direktor za več deset tisoč evrov oškodoval družbo, zato naj bi ga prek posrednika pozvala, naj ta denar vrne, sicer bo morala zoper njega sprožiti kazenski postopek. Dogovorila sta se, da ji bo v odvetniško pisarno v Ljubljano prinesel 20.000 evrov, in ko je v petek prišel k njej, so v pisarno vdrli policisti. "On je med tem časom očitno nezakonito postal policijski sodelavec, kar je nesprejemljivo," pravi Krstič. Ob tem pa je nekoliko nenavadno, da se je Galetova s koprskim podjetnikom dogovorila, naj ji denar v kuverti prinese v pisarno, saj bi pri tem lahko uporabila transakcijski račun. Po neuradnih informacijah naj bi denar celo vrgli skozi okno, ko so v odvetniško pisarno vdrli policisti.

Galetova ima pisarno v Tavčarjevi ulici v Ljubljani. Je znana ljubljanska odvetnica in stečajna upraviteljica. Je tudi avtorica knjige z naslovom Reševanje insolventnih postopkov v praksi, pripravlja pa tudi doktorat na temo osebnega stečaja. Ukvarjala se je s številnimi primeri, zastopala je tudi državna podjetja. Med drugim jo je nekdanji predsednik uprave Kada Tomaž Toplak leta 2005 najel, naj zasliši zaposlene in razišče, zakaj se Kad leta 2005 ni pravočasno prijavil na skupščino Luke Koper, ko je vlada Janeza Janše postavljala svoje nadzornike.

V zadnjem času se Galetova v javnosti pojavlja tudi zato, ker je postala članica izvršnega odbora Belega obroča.