Načelnik urada direktorja hrvaške policije Krunoslav Borovec je na popoldanski izredni novinarski konferenci pred sedežem zagrebške policije napovedal, da bodo fotorobota morda objavili v soboto. Napovedal je tudi, da bo v Zagreb dopotovalo približno 250 policistov. Gre za okrepitev zagrebške policije in enega izmed prvih interventnih ukrepov za izboljšanje varnosti v hrvaški prestolnici.

Medtem je Večernji list, ki se sklicuje na neuradne vire iz policijske preiskave, poročal, da so nadzorne kamere posnele osebo, ki se je v četrtek zjutraj pripeljala z motornim kolesom na dvorišče pred poslopjem tednika Nacional, kjer je nekaj po 18. uri v četrtek eksplodirala bomba in ubila Pukanića in Franjića, še dve osebi pa lažje poškodovala. Policija sumi, da je omenjena oseba izpeljala atentat na enega izmed najbolj izpostavljenih novinarjev na Hrvaškem.

Večernji list še piše, da je osumljenec motorno kolo, ki je bilo ukradeno, parkiral ob Pukanićev avtomobil znamke lexus. V motornem kolesu naj bi bila eksplozivna naprava, ki jo je storilec sprožil, potem ko je pri sosednjem poslopju "ure in ure mirno čakal na pravi čas". Ko sta se Pukanić in Franjić približala avtomobilu, je prišlo do smrtonosne eksplozije, storilec pa je s čelado na glavi zapustil kraj zločina.

Policisti so sicer na dopoldanski novinarski konferenci pozvali novinarje, naj zaradi interesa preiskave ne objavljajo podrobnosti, ki bi jih utegnili odkriti v zvezi z vrsto in količino eksploziva ali načinom, kako so napadalci sprožili eksplozivno napravo.