Južni sosedje so mrežo uspeli ohraniti nedotaknjeno le 243 sekund. Slovenski napadalci so nato v nadaljevanju postavili dva zanimiva rekorda. Tako so v 7. minuti v presledku 31 sekund v polno zadeli kar trikrat (Por, Tišlar Jan), Ivo Jan pa se v slovensko hokejsko zgodovino zapisal s kar šestimi goli. "Zadovoljen sem z obiskom in vse ljubitelje hokeja vabim, da nam stojijo ob strani tudi na tekmah, ki še prihajajo. Igrali smo v skladu z dogovorom. Nismo se pustili sprovocirati in smo tekmo mirno pripeljali do konca," je dejal 26-letni Ivo Jan, ki je skupaj s kolegoma iz drugega napada Dejanom Kontrecom in Nikom Zupančičem mladim hrvaškim hokejistom povzročal največ težav.

Pravzaprav bi lahko bila razlika v zadetkih na koncu še precej višja (razmerje v strelih je bilo kar 67:15 v korist Slovenije!), če ne bi Slovak na klopi Hrvaške Svatopluk Kosik pri izidu 7:0 vratarja Mirana Špiljaka zamenjal s Sinišo Martinovićem. Le 20-letni čuvaj mreže je namreč z izjemnimi obrambami dokazal nadarjenost, zato ne preseneča, da so ga na koncu z aplavzom nagradili tudi slovenski ljubitelji hokeja. "Vzdušje v dvorani je bilo izjemno. Imeli smo bolj malo priložnosti, Slovenci pa so nam pokazali, kako se igra hokej. Iz tega poraza se lahko marsikaj naučimo," je dejal član Fussena, ki so ga proglasili za najboljšega moža v hrvaški vrsti, za kar je tako kot Jan prejel dragoceno ročno uro tissot.

Slovenci so tokrat igrali z sedmimi branilci, ob tem, da se je selektor Matjaž Sekelj po dveh tretjinah odločil, da spočije Valerija Šahraja in "ogreje" Bojana Zajca. "Veste, da Šahraj skoraj tri leta ni igral hokeja. Ker ga potrebujemo v polni moči na jutrišnji tekmi z Britanci, sem ga malce spočil. Tudi Zajc potrebuje minutažo, zato je šel Šahraj prej z ledu," je svojo namero obrazložil Sekelj, ki je bil s predstavo svojih varovancev zelo zadovoljen: "Tekma, kot bi si jo lahko le želeli. Po dolgih pripravah so bili fantje lačni prve tekme in zato tudi maksimalno motivirani. Pika na i pa je bil seveda poln Tivoli. Steklo nam je že od prve minute, zato sem s prikazanim zelo zadovoljen."

Zadovoljni so bili tudi gledalci, ki so zadnji dve minuti stoje spremljali dogajanje na ledu, znova pa ni manjkal tako proslavljeni refren "Kdor ne skače, ni Sloven"c..." Upamo, da bo tako vse do konca prvenstva.