Na novinarsko vprašanje, kako ocenjuje izjave slovenskega zunanjega ministra Karla Erjavca, da Hrvaška nenehno spreminja stališča, ko gre za pogovore o rešitvi spora glede Ljubljanske banke, je odgovoril, da je to Erjavčeva ocena.

"Zmeraj se je treba pogovarjati in se srečati ter iskati rešitev. Mislim, da je dobro povedala hrvaška zunanja ministrica Vesna Pusić, ko je rekla, da so naša stališča nespremenjena ter da bomo spoštovali, vse kar je dogovorjeno in podpisano," je izjavil Josipović.

Josipović je med drugim ocenil, da ima tudi bivši hrvaški premier Ivo Sanader pravico do svojega mnenja, ko je v nedeljo v pogovoru za Hrvaško televizijo (HTV) obtožil svojo naslednico na položaju predsednice vlade Jadranko Kosor, da je podpisala za Hrvaško škodljiv arbitražni sporazum s Slovenijo.

Hrvaški predsednik je pojasnil, da je sabor potrdil arbitražni sporazum z veliko večino poslancev in da je odločitev poslancev treba spoštovati. Spomnil je, da je bil takrat kot poslanec SDP eden redkih, ki je nasprotoval ratifikaciji arbitražnega sporazuma.