Kot so danes po poročanju francoske tiskovne agencije AFP pojasnili v OECD, je bilo med januarjem in marcem letos v članicah organizacije zaposlenih 528 milijonov ljudi, starih med 15 in 64 let, kar je dva milijona manj kot v drugem četrtletju leta 2008.

Po navedbah OECD se je stopnja zaposlenosti v prvih treh mesecih letos glede na predkrizno obdobje občutno zvišala le v Čilu, Nemčiji in Turčiji.

Največji padec števila zaposlenih so medtem zabeležile tri evrske države, ki so bile zaradi velikih težav prisiljene zaprositi za finančno pomoč območja evra in Mednarodnega denarnega sklada. Gre za Grčijo, Irsko in Španijo.

OECD je ugotovil še, da zaradi krize na trgu dela še naprej bolj trpijo moški in mladi med 15. in 24. letom. Stopnja zaposlenosti med mladimi se je denimo v državah članicah organizacije v prvem trimesečju v primerjavi s predkriznim obdobjem skrčila za 3,7 odstotne točke na 39,1 odstotka, medtem ko se je stopnja zaposlenih, starih med 25 in 54 let, le za 1,6 odstotne točke na 75,6 odstotka.