Delež evra v globalnih deviznih rezervah se je konec lanskega leta, prilagojeno za gibanje deviznih tečajev, znižal na 25 odstotkov. V enakem obdobju je delež ameriškega dolarja v globalnih deviznih rezervah ostal skoraj nespremenjen pri 62,1 odstotka, medtem ko se je delež japonskega jena znižal za 0,2 odstotne točke na 3,7 odstotka. Za dobre pol odstotne točke na 5,1 odstotka se je zvišal delež preostalih valut.

Kljub v glavnem stabilnem deležu evra v globalnih deviznih rezervah pa je raziskava nakazala, da so se upravljavci portfeljev vse bolj zanašali na finančne instrumente izdajateljev s trdno fiskalno pozicijo in solidnimi bonitetnimi ocenami. Tako so na primer številne centralne banke zmanjšale izpostavljenost do problematičnih držav območja z evrom, pri čemer pa 64 odstotkov v raziskavi sodelujočih upravljavcev zanika, da bi dolžniška kriza status evra postavila na kocko.

Podobno znižanje bonitetne ocene ZDA s strani Standard & Poor's avgusta 2011 ni ogrozilo statusa dolarja, ocenjuje 92 odstotkov vprašanih upravljavcev. Raziskava pa je pokazala, da ti sedaj kot o alternativnih možnostih večkrat razmislijo o valutah, kot sta avstralski in kanadski dolar.

Evro je danes na borzi v Frankfurtu vreden 1,2267 dolarja, s čimer se je njegova vrednost v primerjavi s torkom zvišala za 0,14 odstotka. Evropska centralna banka (ECB) je referenčni tečaj evra danes postavila pri 1,2260 dolarja, potem ko ga je v v torek oblikovala pri 1,2285 dolarja.