"Ljudje nimajo več denarja za nove davke, plač in pokojnin pa jim ne moremo več zniževati. Zato je edino, kar lahko storimo, da zmanjšamo trošenje javnih sredstev, ki je ogromno," je dejal Samaras.

Samaras se je zavzel za privatizacijo državnih železnic in drugega javnega prometa, podjetništvo pa želi spodbuditi tudi s protibirokratskimi ukrepi. "Nujno je, da srednji razred, ki ječi pod bremenom davkov, zadiha," je dejal.

"Višanje davkov je državo pahnilo globlje v recesijo"

Ocenil je, da je zvišanje davkov, ki sta ga od Grčije zahtevala EU in Mednarodni denarni sklad v zameno za finančno pomoč, državo pahnilo le še globlje v recesijo ter uničilo mnoga podjetja. Pojasnil je, da je od leta 2009 propadla četrtina od milijona grških podjetij, 300.000 pa grozi propad.

Vodja grških konservativcev je sicer obljubil, da bo spoštoval evropski načrt za zmanjšanje primanjkljaja in javnega dolga, a bo prednost dal oživitvi gospodarstva.

V Grčiji, ki je odvisna od mednarodne finančne pomoči in jo zdaj vodi tehnična vlada, bodo parlamentarne volitve 6. maja. Javnomnenjske raziskave Novi demokraciji sicer napovedujejo zmago, a naj ne bi prejela dovolj glasov, da bi lahko sama oblikovala vlado.